- aktualizováno 30.6.2024 -




Bitva na Mělníku aneb Dvanáctá bitva Rytířů Mělnických - 3.8.2024


INFORMACE A POKYNY PRO ÚČASTNÍKY TURNAJE:


Turbaj bude probíhat ve dvou kategoriích, a to pro TĚŽKOODĚNCE a LEHKOODĚNCE.



POKYNY A PODMÍNKY PRO TĚŽKOODĚNCE:

Přilba s hledím a kroužkovým závěsem na prošívaném límci minimálně k hrotu ramene(u modernějších zbrojí kovový vous). Paže kompletně kryty kovem(při použití kroužkového kompletu nutno použít prošívanici na 2.prsty silnou v oblasti kloubů.) Nohy minimálně silná prošívanice s kovovou holenicí a kolenem,případně kroužkový komplet. Trup krytý kyrysem,brigantinou,nýtovaným kabátcem ,případně kroužkovým kompletem na prošívanici na 2.prsty silnou. Zbraní v turnaji jednoruční meč a jezdecký štít,v případě domluvy duelantů oba dva mohou použít jeden a půl ruční meče případně kopí. Těžkooděnci musí mít při boji zavřená hledí.


POKYNY A PODMÍNKY PRO LEHKOODĚNCE:

Přilba případně klobouk se závěsem(stačí i pouze silně prošitý bez pletiva). Paže kryty silnou prořívanicí,v místech kloubů se doporučuje použít kovové náloketníky a nárameníky. Nohy kryté silnou prošívanicí,doporučují se nákolenky. Na těle minimálně prošívanice. Zbraní v turnaji jednoruční meč(tesák),po domluvě oba duelanti jeden a půl ruční meče.


PRAVIDLA TURNAJE:

Bodovací systém na tři právoplatné zásahy. Zásahy platí od lokte a kolene nahoru, celý trup a hlava. Vždy po zásahu se boj přeruší. Sousek duelantů není bodován.


Bez dodržení výše uvedených pokynů a nařízení, bude provinilec z turnaje heroldem vyřazen.


www.rytirimelnicti.cz
www.facebook.com/rytirimelnicti.cz



VZOROVÉ UKÁZKY TĚŽKOODĚNCŮ A LEHKOODĚNCŮ:




Lehkooděnec
- klikni pro zvětšení -




Těžkooděnec
- klikni pro zvětšení -




Těžkooděnec
- klikni pro zvětšení -



30.6.2024 (c)